Matchen 2010

Se billeder fra dagen under Foto galleri

Finalen 2010 blev ekstrem spændende.
Så er historiens første ThyderCup finale afviklet og NVG kan i et år prale af, at have de bedste golfherrer i Thy. Men det var bestemt ikke klar tale. Da der manglede 2. singler (9.og 10.) førte SGK med 9½ - 8½. I 9. havde SGK havde været foran det meste af runden, med NVG fik den vendt og vandt 3 & 2. Med stillingen 9½ - 9½ var alt hermed lagt over på den sidste bold, som også stod meget lige. Da det stod klart for publikum omkring klubhuset, bevægede alt hvad der kunne krybe og gå, om på 18. green. Et mærkeligt tilfælde gjorde, at det var begge holds yngste spiller, der nu stod med de afgørende slag.
NVG var 1 up og Kim slog bolden kort af green. Martin Smed have også været på 18 green om formiddagen og her været meget, meget tæt på "hole in one". Nu slog han bolden i bunkeren til venstre. Han kom dog fint op  og Kim kantede sit indspil, så begge lå til en sikker 2-put, og selvfølgelig mulighed for par! Men meget forståeligt kunne ingen klare det store pres og begge 3-puttede og delte hullet. Dermed blev slutstillingen 10½ - 9½. Til trøst for Martin ville NVG også have fået pokalen med stillingen 10-10 gå sejrenes størrelse.
Der blev altså en vinder med mindst mulig margin. Men alle der har deltaget fik en oplevelse de sent vil glemme. Og det er jo bare golf!
Tak til alle.
MVH  Svend

Afsluttende bemærkninger fra Preben Foldager SGK
Kære venner i Sydthy og Nordvestjysk

Så blev spændingen udløst, og stort tillykke til NVG´s hold.
Som det kan ses på resultatet var der spænding til det sidste.

På SGK´s vegne vil jeg gerne rette en stor tak til alle implicerede fra NGK. Nu kan I så glæde jer over at have pokalen det første år, og eftersom ideen kom nordfra ville det næsten også have været uretfærdigt af os, at tage den det første år, - men bare vent vi vender frygtelig tilbage.

Selv om det bliver svært at komme i de fodspor der er trådt, glæder vi os meget til at stå for arrangementet næste år.Jeg er sikker på jeg taler på alles vegne når jeg skriver vi alle har haft en uforglemmelig dag i Nystrup, - tak for den.
Tak til alle både fra NGK og SGK for et veloverstået arrangement.

Mvh
Holdkaptajnen

Afsluttende bemærkninger fra Carl Gustav Larsen NVG
Hej spillevenner: Så blev der stille - ja, også efter at vi havde taget sejren, men indrømmes må det, at der var mange stille stunder ved scoretavlen undervejs, da stillingen som bekendt var meget lige.
Tak til jer spillere - i gjorde jeres bedste - nogle ramte ikke dagen, men totalt set et "vinderhold".
Tak til SGK.s spillere for god modstand - også mere end forventet. Pokalen er i Nystrup. Vi skal nok tage den med til Sydthy næste gang, men kun for at den kan opleves på dagen. Den returnerer naturligvis til Nystrup.
Der er uddelt "mange roser" omkring spil og arrangement, og disse kan jeg fuldt ud tilslutte mig til alle, der på den ene eller anden måde var med.
Holdkaptajnen.

Evaluering
Komiteen har holdt møde for at gennemgå det første års begivenheder. Vi var overordnet meget tilfredse med udviklingen, som til fulde har indfriet vore forventninger, både i den ugentlige turnering og finalen.
Alligevel besluttede vi at give organisation, proportioner og matchen et serviceeftersyn.
Organisation
Alle 6 medlemmer har stor lyst til at forsætte, og da vi er selvbestaltede er der ingen problemer i det. Carl Gustav og Leif har aftalt at "bytte gårde", så Leif er kaptajn i ulige år og omvendt.
Proportioner
Een ting havde vi aftalt allerede sidste år. Nemlig at pokalen, i lighed med Ryder Cup, ved pointlighed skal forblive hos det hold, der har den i forvejen. Men vi skulle jo have begyndt, så derfor den specielle regel for i år.
Ellers brugte vi specielt tid på, om det er forkert at makkerspillene tæller to point og om vi skal gøre noget for at undgå stor HCP forskel i single matcherne. Det kan der, og blev der, sagt mange ting omkring, men til sidst var der enstemmighed for, at der ikke skal ske ændringer nu. Så næste års match bliver afviklet med uændrede proportioner.
Matchen
Vi konstaterede nogle småproblemer, træningsbolde, vekselpenge, start af single matcherne, før sidste makkerspil var færdig, osv.
Der var enighed om, at vi ikke allerede nu vil på i detaljer omkring næste års match, som Finn har ansvaret for. Såfremt det ikke kolliderer med moderklubbernes matchkalendere vil den finder sted den 1. oktober.
Moderklubberne har accepteret, at der for eftertiden ikke skal betales greenfee for gæsterne ved afvikling af finalen. Den ekstra udgift SGK herved har fået ved betaling i år, går lige op med at NVG har betalt for scoretavlen.

© 2009-2019 Thyder Cup